zondag 4 oktober 2009

Het effect van de huidige crisis op de Amsterdamse woningmarkt.

De Amsterdamse huizenmarkt is oververhit, zelfs tijdens de crisis. Toch zijn er een enige trends waar te nemen die toe te wijzen zijn aan de mondiale economische crisis.

1) De toestroom van expats is beduidend minder dan voor 2008
2) De toelage die zij op hun salaris ontvangen is in veel gevallen lager
3) Er vindt een geleidelijke verschuiving plaats in de huurperiode, deze lijkt korter
4) Waar vroeger HR en PZ de woningen aanhuurden zijn dat nu de expats zelf
5) De huurprijzen in het duurdere segment staan onder druk
6) De behoeften van de expat zijn soberder, de criteria daarentegen lijken verscherpt

Het is nu dus zaak voor de verhuurmakelaar om alert te zijn, huiseigenaren goed en eerlijk te informeren, en alle kanalen te benutten die kunnen bijdragen aan de verhuur van de woning. Makelaars die niet flexibel zijn en niet meebuigen met deze enorme verandering in de zoekersmarkt, zullen het niet lang volhouden.

De tijden dat het inzetten van een glad pratende makelaar met( veel te brede ) strepen op zijn kostuum voldoende leek zijn voorbij, en dat legt de fundamenten voor den positieve verandering in de markt, namelijk dienstbaarheid, integriteit, en menselijkheid. Zonder deze eigenschappen is het onmogelijk om een lange termijn relatie aan te gaan met een huiseigenaar of een beheermaatschappij.

Bij Eday Housing Service staan integriteit, eerlijkheid en dienstbaarheid voorop.
Wij zijn een no nonsense, twee benen op de grond makelaarskantoor, en wij zijn wars van arrogantie en gladde praatjes. Wij verkopen niet, wij overtuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten